23-11-’13 Terugkomdag KNRM-EH-docenten

wcdp_logoZaterdag een zeer informatieve en inspiratievolle jaarlijkse terugkomdag voor KNRM-EHBO-docenten bijgewoond. Zij leiden de bemanningen van de reddingboten op m.b.t. de extra Eerste hulp vaardigheden die van deze vrijwilligers gevraagd worden onder de noemer EHBOplus. Er zijn meer organisaties, die de term EHBOplus claimen zoals: logobase.nl. Voor de KNRM bestaat het uit de handelingen: extra kennis omtrent verdrinking en onderkoeling; Zuurstoftoediening; de team-reanimatie; de handgreep van Sellick; de log roll; de nekkraag en de communicatie met de Radio Medische Dienst.
Momenteel zijn deze vaardigheden en de aanvullende kennis bij het overgrote deel van de bemanningen van de reddingboten van de KNRM op het gewenste niveau. Zaak is het op dit niveau te houden en voortdurend te blijven evalueren.
DSCF5867De groep instructeurs kwam uit alle windstreken naar het hoofdkantoor van de KNRM in IJmuiden en werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen door Prof.dr. Joost Bierens, die juist terugkwam van het World Congress on Drowning Prevention in Potsdam.
DSCF5865
Hierna kwamen de workshops waarbij het ‘doen’ weer op de voorgrond stond. De EHBOplus vaardigheden zelf beoefenen en het ‘aan den lijve’ ervaren hoe de handelingen aan boord van een schip in zeer moeilijke omstandigheden uitgevoerd moeten worden door de bemanningen werd door de ‘natte’ en ‘droge’ instructeurs als zeer confronterend ervaren. En dan lag de boot nu ook nog redelijk stil ‘aan de kant’.


Unaniem was na afloop de constatering, dat de bijeenkomst zeer nuttig was en als ‘oplaadpunt’ mag worden beschouwd voor het werk van deze ‘bijzondere’ EHBOplus instructeurs.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.